Over Jacqueline

Jacqueline Zuidweg, geboren op 12 juli 1965 te Goes, is oprichter en directeur van Zuidweg & Partners B.V én Zakenvrouw van het Jaar 2012.

Na haar universitaire studie Nederlands recht in 1988 werkte Jacqueline 6 jaar als juriste bij een adviesbureau voor het MKB. Daar constateerde zij dat er in Nederland geen betrouwbare, betaalbare en kwalitiatief goede schuldhulpverlening voor (ex-)ondernemers was. Jacqueline is in 1994 gestart met haar onderneming om MKB-ondernemers bij te staan die in financieel zwaar weer verkeren. Inmiddels heeft de organisatie, die ruim 70 medewerkers telt, ruim 20.000 ondernemers bijgestaan en is veel breder actief dan alleen schuldsanering aan ondernemers en ex-ondernemers, maar verzorgt ook advies en opleidingen aan professionals en schuldhulpverlening voor werknemers.

Als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten is Jacqueline uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2012 (Prix Veuve Clicquot). Lees hier de speeche die zij destijds uitsprak.

Inmiddels is zij een veelgevraagd spreker, presentator en dagvoorzitter. Ze weet haar publiek te enthousiasmeren over haar passies voor ondernemen (ook met tegenwind!), financiële educatie voor kinderen en de combi ondernemerschap en gezin. Voorts is zij docent Leergang Wsnp (OSR), redactielid van het vakblad Tijdschrift voor Schuldsanering, businesspartner van Ondernemersplaza in Amersfoort en presentatrice, initiatiefnemer en partner van het TV-programma MKB in the Picture. Sinds 1 januari is zij bestuurslid van Stichting Jong Ondernemen ter stimulering van het ondernemerschap in het onderwijs. Haar eerste boek ‘Vallen, opstaan en weer doorgaan’, tips & adviezen voor en door ondernemers in uitdagende tijden, heeft zij geschreven samen met wetenschapper Josette Dijkhuizen en is maart 2013 verschenen.

Werkzaamheden/diensten

  • Geeft ook presentaties in het Engels en Duits
  • Gebruikt geen powerpoint! Eventueel alleen een paar sheets met kernwoorden.
  • Maakt gebruik van uitdagende stellingen.
  • Verzorgt ook dagvoorzitterschap
  • Duo-presentaties mogelijk (o.a. met Josette Dijkhuizen na publicatie boek)

Onderwerpen

  • Ondernemerschap, juist ook bij tegenwind!
  • Vrouwelijk ondernemerschap
  • Inspirerend leiderschap
  • Financiële educatie en ondernemerschap voor ondernemers in spe (van 8 tot 88 jaar)
Share on Twitter
Share on LinkedInShare via email
here