Persberichten

PERSBERICHT

Utrecht, 27 februari 2013

Steeds meer bedrijven failliet
In 2012 ruim 20 procent meer dan in 2011*

Vallen, opstaan en weer doorgaan!
Over ondernemers in uitdagende tijden

Het ondernemerschap is voor velen een lang gekoesterde droom: het geeft je vrijheid om te doen wat je leuk vindt. Maar het financiële risico is groot: in de eerste jaren houdt meer dan de helft van de startende bedrijven op te bestaan. In Vallen, opstaan en weer doorgaan geven Jacqueline Zuidweg en Josette Dijkhuizen tien onmisbare tips om zware tijden het hoofd te bieden.

Iedere ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met een periode van zwaar weer, niet alleen in de huidige economische situatie. Jacqueline Zuidweg (Zakenvrouw van het jaar 2012) en Josette Dijkhuizen (VN-Vrouwenvertegenwoordiger van het jaar 2013) deden uitgebreid onderzoek naar de achtergrond van ondernemerschap in moeilijke tijden.

In het boek komen o.a. deskundigen aan het woord en ervaringsdeskundigen: ondernemers die in zwaar weer verkeerden. Uit deze interviews zijn tien tips gedestilleerd die je zullen helpen om moeilijke tijden door te komen en ervan te leren, zodat het daarna weer bergopwaarts gaat.

Vallen, opstaan en weer doorgaan is inspirerend, onderbouwd en leesbaar – voor iedere ondernemer, maar ook voor bijvoorbeeld financiële instellingen, accountantsbureaus en gemeenten.

Dit boek steekt ondernemers een hart onder de riem, geeft hun handvatten, en laat hen vooral beseffen dat falen niet het einde is, maar juist de start van iets moois en nieuws kan zijn. – Annemarie van Gaal

Jacqueline Zuidweg (l.) is Zakenvrouw van het Jaar 2012. Ze is directeur-eigenaar van schuldhulpverleningsbureau Zuidweg & Partners, ‘de intensive care van ondernemend Nederland’, aldus de Volkskrant.

Josette Dijkhuizen is VN-Vrouwenvertegenwoordiger van het jaar 2013. Ze is ondernemer, wetenschapper en schrijver; ze coacht en adviseert ondernemers en organisaties op het gebied van ondernemerschap.


Vallen, opstaan en weer doorgaan! Over ondernemers in uitdagende tijden

Jacqueline Zuidweg & Josette Dijkhuizen

Paperback, 128 pagina’s
ISBN 978 90 259 0275 9
Prijs € 14,95

Verschijnt 26 maart 2013

 

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met:
Uitgeverij Ten Have, Willemijn Crombeecke, tel: 088 700 2748
E-mail: promotie@uitgeverijtenhave.nl Website: www.uitgeverijtenhave.nl

Voor rechtstreeks contact met de auteurs, kunt u contact opnemen met:
Josette Dijkhuizen         info@josettedijkhuizen.nl
Jacqueline Zuidweg      jzuidweg@zuidweg-partners.nl

*Bron: http://www.cbs.nl/NR/rdonlyres/243950F5-6150-45FC-82B8-7587D5F1D6F9/0/pb13n005.pdf

PERSBERICHT

19 maart 2012

“Eindelijk echte erkenning voor het MKB”
Jacqueline Zuidweg gekozen als Zakenvrouw van het Jaar 2012

Na 17 jaar opkomen voor meer erkenning voor het MKB in financiële moeilijkheden, is het Jacqueline Zuidweg (46 jaar) gelukt om de schijnwerpers in Nederland meer dan ooit tevoren op dit maatschappelijke probleem te richten. De directeur van Zuidweg & Partners ondersteunt met haar organisatie namelijk al jarenlang (ex-)ondernemers met financiële problemen bij gebrek aan voldoende kwalitatief goede, landelijke schuldhulpverlening voor het MKB in financiële nood.

Prix Veuve Clicquot
Op maandagavond 19 maart heeft Zuidweg als blijk van erkenning voor haar activiteiten en ondernemerskwaliteiten de prestigieuze Prix Veuve Clicquot in ontvangst mogen nemen uit handen van minister Schultz Van Haegen. Jacqueline Zuidweg mag zich hierdoor Zakenvrouw van het Jaar 2012 noemen. De extra zichtbaarheid die de prijs met zich meebrengt, gaat de no-nonsense onderneemster inzetten om daar waar mogelijk haar oproep nog krachtiger te laten horen voor meer betaalbare, betrouwbare en betere hulp voor het MKB in zwaar weer.

Doorn in het oog
Jacqueline Zuidweg: “In Nederland is er voor het MKB veel krachtige en professionele ondersteuning bij het starten van een onderneming maar als het financieel wat minder gaat met die ondernemers is ineens iedereen en alle hulp ver te zoeken en sta je er al snel helemaal alleen voor. En dat terwijl momenteel maar liefst 1 op de 10 ondernemers in ons land in ernstige financiële problemen verkeert. Een dergelijke ondernemer heeft gemiddeld 120.000 euro ongedekte schuld waar hij of zij, zonder goede hulp, niet gemakkelijk van af komt. Nog daargelaten de schade voor alle betrokken schuldeisers.”

“Het moet en kan ook echt anders. We kunnen met elkaar heel veel problemen voor zijn als we hen eerder en beter begeleiden maar ook de MKBers zelf stimuleren om zelf eerder hulp te durven vragen. Zo voorkomen we dat er een taboe ligt op het in financieel nood verkeren van de ondernemer,” aldus de strijdbare Jacqueline Zuidweg.

Overtuiging
De afwezigheid van een betrouwbare, betaalbare en kwalitatief goede schuldhulpverlening voor ondernemers bij financiële problemen is de reden dat Jacqueline Zuidweg in 1994 is gestart met haar bedrijf. Daarmee heeft Zuidweg & Partners als private onderneming een sterke sociaal maatschappelijke betrokkenheid. De missie van Zuidweg & Partners bestaat uit het opzetten en uitvoeren van kwalitatief hoogwaardige en landelijk beschikbare schuldhulpverlening aan ondernemers en ex-ondernemers. Dat hier een grote behoefte aan was en is blijkt ook uit het feit dat Zuidweg & Partners anno 2012 inmiddels meer dan 20.000 ondernemers heeft bijgestaan. Meer dan 60% van de ondernemers die Zuidweg & Partners helpt maakt een doorstart. Zuidweg & Partners werkt in opdracht van zo’n 160 gemeenten die de schuldhulpverlening voor het MKB mogelijk maken. De gemeente Amsterdam zette als eerste de stap om het MKB hierbij te ondersteunen.

Zuidweg & Partners
Jacqueline Zuidweg heeft een juridische achtergrond en is in 1994 gestart met een eenmanszaak om zo collega-ondernemers te adviseren die niet meer aan hun financiële verplichtingen konden voldoen. Zo konden levensvatbare bedrijven (ondanks hoge schuld) doorstarten middels schuldsanering en werden vele ex-ondernemers geadviseerd naar een loondienstverband. Focus lag en ligt nog steeds op het voorzien in eigen inkomen en het blijven participeren binnen onze maatschappij.

In 1999 is de eenmanszaak overgegaan in een BV en inmiddels is de organisatie veel breder actief dan alleen schuldsanerings advies, maar verzorgt ook opleidingen aan professionals en Wsnpbewindvoeringen. De onderneming bestaat uit Zuidweg Insolventie-bemiddeling, Zuidweg Insolventie-opleidingen en Zuidweg Insolventie-bewindvoeringen. Er werken in totaal 95 medewerkers bij Zuidweg & Partners en de organisatie biedt ondernemers en ex-ondernemers in het hele land ondersteuning vanuit 5 regiokantoren in Hilversum, Drachten, Deventer, Gouda en Den Bosch en 3 intakekantoren in Amsterdam, Arnhem en Lelystad. Sinds kort verzorgt Zuidweg & Partners ook een spreekuur bij de Kamer van Koophandel te Groningen en wordt het, vanwege de steeds groter wordende vraag vanuit werkgevers, steeds actiever op het gebied van schuldhulpverlening voor werknemers.

EINDE BERICHT

Noot voor de redactie, niet bestemd voor publicatie
De foto kunt u vrij van rechten gebruiken voor publicatie bij dit bericht. Op de foto treft u een afbeelding van Jacqueline Zuidweg aan. Meer high res foto’s kunt u vinden op http://www.flickr.com/photos/ jacquelinezuidweg.

Voor meer informatie rondom de persoon Jacqueline Zuidweg en het bedrijf Zuidweg & Partners kunt u terecht op www.jacquelinezuidweg.nl of www.zuidweg-partners.nl

Voor interviews of andere (aan)vragen kunt u contact opnemen met Mirjam Albada Jelgersma (directie assistent) malbada@zuidweg-partners.nl / 06 27 88 18 76 of 035 538 53 56

Datum: Hilversum, 6 april 2012

Share on Twitter
Share on LinkedInShare via email
here